Om Hällberga Bilservice

Hällberga Bilservice , finns inte i Hällberga längre. Namnet är inarbetat och får hänga med.

Några år tillbringade Börje med att meka hemma i garaget. Handelsbolag var bildat med hustrun Astrid som delägare och ekonomiansvarig. Tanken var från början att även hyra ut bilar. Detta lades snart nog ner.

1986 anställdes den första medarbetaren.

1991 byggdes verkstaden i Hällberga och namnet Hällberga Bilservice AB antogs. Fler medarbetare anställdes och till slut blev lokalen för liten.

2001 köptes fastighet och lager av Johanssons Bildelar. Bifirma bildades, vilken så småningom blev ett dotterbolag, idag reservdelsbutiken AD Bildelar.

2007 blev Tommy delägare.

2008 i augusti köpte Hällberga Bilservice AB byggnader, firma och lager av Eskilstuna Bildemontering AB, vilket idag är ett dotterbolag i koncernen.

2011 revs gamla byggnaden vid bildemonteringen och ny byggdes.

2012 i januari flyttades verksamheten till Kungsgatan 100 där samarbetet med de båda dotterbolagen Eskilstuna Bildemontering AB och AD Bildelar (AD-Center) effektiviserades i de nya lokalerna.

2012 i december köpte Marcus och Johan (Astrid och Börjes söner) aktier i Hällberga Bilservice AB och blev därmed delägare.

2015 den sista april köpte Hällberga Bilservice AB aktierna i El & Diesel i Eskilstuna AB, beläget på Kungsgatan 92, inte långt från den övriga verksamheten. De förra ägarna, Kjell och Fritte arbetar kvar.

2019 den sista april ombildades bolagen. Hällberga Bilservice AB gjordes till ett rent holdingbolag, Hällberga Bilservice Holding AB, och Hällberga Bilservice blev en bifirma till El & Diesel i Eskilstuna AB

 

Hällberga Bilservice är en AD-bilverkstad vilket bl.a. innebär att personalen har tillgång till bra utbildningar/support.

El & Diesel är Bosch Car Service-verkstad vilket borgar för kvalitet och kunskap. Dessutom servar vi DAF lastbilar, är återförsäljare för Husqvarna skog och trädgård, m.m.AD Bildelar huvudlager, webbsida
Eskilstuna Bildemontering AB, webbsida
El & Diesel i Eskilstuna AB, webbsida
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer